NÆRMILJØ

NÆRMILJØ

Naturreservat

POPULÆRT OG SENTRALT

 

Kjært barn har mange navn; "Stasjonsbyen", "Badebyen", eller rett og slett bare Skjeberg. Stedet er populært for barnefamilier og folk som er glad i sjø og skjærgårdsliv.

 

Skjeberg er et tettsted i Sarpsborg kommune som ligger en kort kjøretur unna bl.a E6 (2 min), Sarpsborg (8 min), Halden (12 min) og Fredrikstad (14 min). Skjeberg er et populært boligområde, landlig og idyllisk, men samtidig kort vei til de nærliggende, større byene.

Det er også kort vei til Sverige (15 min) med sine gode shoppingmuligheter og sjarmerende småbyer langs kysten; Strømstad, Kosterøyene, Grebbestad, Fjellbäcka, Tanumstrand m.m.

Grimstadtunet ligger i gangavstand til praktiske fasiliteter som dagligvarebutikk (Rema 1000), bensinstasjon, idrettsplass, snackbar, bussholdeplass og lokale småforretninger.

Idylliske naturstier innbyr til rusleturer.

Foto: Kyststien/naturreservatet i Skjebergkilen

VAKKER SKJÆRGÅRD

 

Nyt livet og nærheten til sjøen! Du er aldri langt unna vakre naturopplevelser i Skjeberg.

 

Omgivelsene innbyr til rusleturer i skog, badeturer i innsjø og hav og skjellplukking i havskorpa langs kyststien. Perfekt for deg som liker båtliv, fiske og vakker skjærgård. "Skjebringer" er glad i å ta båten ut til Hvaler som ligger en kort tur fra Skjebergkilen, delta i alskens bryggeaktiviteter på sommer`n eller nyte den legendariske "bæggisen" på Isi Bar en varm sommerkveld.

Høysand

På restauranten "Salt" på Høysand kan man nyte både varmrøkt makrell og fiskesuppe, og kanskje ta seg en svingom på en av de mange dansene på huset? Og på brygga er det dansemusikk hver fredag.

Innerst i Skjebergkilen kan man dra på fuglekikking i natur- reservatet. Området er særlig viktig som raste- og hekkeplass for fugler. På kvelden kan man innta konsertplass og høre fuglekoret synge!

Krabbejakt? På Grimstadtunet er sjøen aldri langt unna. Foto: Høysand badestrand

Høysand

Barnelek på sandvolleybanen på Høysand

SKJEBERGLIV

BARNEVENNLIG

 

Området rundt Grimstadtunet er svært barnevennlig, og det er idrettsplass, barnehager, barneskole og folkehøyskole i nærheten.

 

I tillegg til den nye kommunale barnehagen som skal bygges innerst på Grimstadtunet finnes det flere barnehager i gåavstand fra boligfeltet.

Nærmeste nabo er Skjeberg Idrettsplass hvor man kan følge barna på fotballtrening, nærmest fra kjøkkenvinduet. I åsen bak Grimstadtunet er det skog og turstier - flotte boltreplasser for barn og unge.

Som en del av fellesanlegget vil det bygges lekeplass på Grimstadtunet.

 

Aktuelle avstander (gåtid)

-Skjeberg Idrettsplass 1 min

-Ny barnehage, Grimstad 1 min

-Hornnes Barneskole 5 min

-Guslundåsen barnehage 10 min

-Askeladden barnehage 10 min

-Skjeberg Folkehøyskole 6 min

For barna finnes en rekke gøyale aktiviteter i området - minigolf, sandvolley, rideskole, stupetårn og fotballbaner. En liten kjøretur unna finnes badeland, klatrepark, lekeland og vitenskapssenter for barn.

Ramsalt Bryggepub
Høysand strand
Skjeberg Kirke
Kyststi
Den gamle togstasjonen i Skjeberg
Naturreservat

KONTAKT

TUNEVEIEN 4

1710 Sarpsborg

knutbye@ostfoldhus.no

Tlf: +47 906 96924

KONTOR

Kom gjerne på besøk til våre

kontorer for en uforpliktende prat om våre boliger og prosjekter!

 

Åpningstider:

man-fredag kl. 09-16

© Copyright 2015. All Rights Reserved.